2019-06-15 994 瀏覽
突然落大雨,所以找了附近一間cafe 避避雨。離油麻地站約3分鐘,有間叫AnyMomentCafe。呢個moment 是避雨的時候了......位於9樓的,一打開lift 門,嘩好夢幻的牆身呀!.餐廳內座位不數多,大約容約到30人左右,很適合一班朋友包場玩。如果得幾個人,獨自霸個卡座都好爽。.樓上cafe 最重要是多嘢玩,這裡完全無問題,成個櫃都有好多card games、board games 等等。.除了這個櫃,還有另一張枱放滿較立體的遊戲,例如這個之前好hit 的「體操選手」。看似好易,但要運動員成功「落地」都唔易。.我亦好鐘意玩呢個「海盜船木桶」遊戲,簡單易玩又刺激。.當日仲玩左好多card game。我對card game 認識不多,餐廳好好,會有介紹,其他樓上cafe 好少會咁做的👍🏻呢2款好好玩,不妨一試。.樓上cafe 好多時重點不在食物,但這cafe 的食物是出乎預料地好食。首先是這個抹茶千層蛋糕,非常高質,香濃抹茶味,煎餅夠薄。.而兩款pasta 都比得上出面西餐廳。忌廉的夠creamy、咖哩的夠香,意粉不會太軟。加上啲鴨胸、雞肉都好多,十分足料。.小食方面,雞扒+

看似好易,但要運動員成功「落地」都唔易。

我亦好鐘意玩呢個「海盜船木桶」遊戲,簡單易玩又刺激。

呢2款好好玩,不妨一試。

首先是這個抹茶千層蛋糕,非常高質,香濃抹茶味,煎餅夠薄。
綠茶千層蛋糕

而兩款pasta 都比得上出面西餐廳。

鴨胸肉螺絲粉
咖哩雞肉意粉

小食方面,雞扒+芝士薯條都很不錯。(哈哈,連board game 狗狗都想食嗎?)
芝士薯條+雞扒

飲品叫了奶茶,一個薄荷,一個玫瑰花味(真的有2個玫瑰花乾,不只是味精呢)。
奶茶

很有小店情的cafe,多game 玩,食物又ok,下次會再來。
綠茶千層蛋糕
鴨胸肉螺絲粉