2018-08-12 668 瀏覽
作為街坊經常都會在係夜晚經過呢間鋪頭,次次都見到有唔少三五知己係到食串燒飲啤酒,氣氛不錯,非常熱鬧。今日終於都係到食左一餐晚餐,嗌左八九樣串燒,質素頗令人滿意,沒有失望😋。嗌左兩隻蒜香飽魚,鮑魚彈牙有口感,蒜味非常香口、強烈,蓋過本身鮑魚嘅鮮味。同樣係蒜香做法嘅扇貝,味道差唔多,蒜落得俾鮑魚更多,好搶口。見到大家都推介招牌芝士撈麵,當然要一試,嗌左蒜香加芝士版本嘅撈公仔麵,蒜同芝士各佔一半,賣相吸引,令人期待。撈勻後發現蒜味始終較為搶口,令芝士味被比下去。overall黎講係令人滿足嘅,下次應該會想試返三重芝士嘅版本。豚肉同牛肉串燒屬中規中矩之作,味道比想像中淡些少,因我同bf都係重口味之人,都不斷係串燒到落孜然粉😂。值得欣賞係兩種串燒都唔會燒得乾身,牛肉入面都juicy嘅。燒蟹棒味道不錯,熱辣辣食幾好。燒多春魚味道都係淡左少少。燒菜心調味反而比肉類重啲,對我而言啱啱好。燒韭菜又係熱門嘅菜式,的確係唔錯,令平時唔太好韭菜嘅我都覺得幾正😋仲有嗌左燒雞中翼,味道都係偏淡,可以再惹味啲,仲有一串辣牛丸,辣辣地幾香口,算係唔錯!

燒蟹棒味道不錯,熱辣辣食幾好。燒多春魚味道都係淡左少少。

燒菜心調味反而比肉類重啲,對我而言啱啱好。

2018-08-12
  • 蒜蓉燒扇貝