2016-05-01 620 瀏覽
是日星期五一班同事話行遠d. 果然走到好遠. 而且還落雨...一行九人黎到呢度. 由於呢度係小鋪最後難逃分開坐.望住Menu, 又有選擇困難症, 但難得走到咁遠, 無理由食碗拉麵就走. 所以叫左個魚生定食. (註: 佢有另一個魚生飯. 是飯跟魚生一碗過.)一個定食$90再加一, Lunch算係貴, 但之前試過另外的店, 一個定食價錢比佢更貴.呢個定食包左:湯, 魚生, 一碗飯, 沙律同綠茶雪糕.湯, 好港式. 比較甜. 但都有唔少豆腐.魚生(有三文魚, 吞拿魚, 帶子, 八爪魚及重有我唔知名的魚生), 款式還不錯. 只是八爪魚有點un. 可惜佢碗飯唔似係日本珍珠米..食完先黎的沙律. 不過不失.最後好開心係有綠茶雪糕. 簡直係我的主旨. 綠茶味夠濃. 好正同事叫的東山定食. 下次我一定要食 $97.天副羅即叫即整, 睇住佢出住煙咁拎出黎. 魚生有三文魚及吞拿魚. 最後重有牛肉卷, 同事話唔un, 而且好夠味. 同樣都有齊雪糕, 沙律同湯. 係咪好抵呢?呢間鋪唔算大, 只得十零廿個位, 店員亦只有兩位, 所以預左叫野後要等一會.雖然野食唔算係十分十分好味, 但香港的小店賣少見少, 所以有
一行九人黎到呢度. 由於呢度係小鋪最後難逃分開坐.
呢個定食包左:湯, 魚生, 一碗飯, 沙律同綠茶雪糕.
湯, 好港式. 比較甜. 但都有唔少豆腐.
味增湯
魚生定食
食完先黎的沙律. 不過不失.
沙律
綠茶雪糕
同事叫的東山定食. 下次我一定要食 $97.
東山定食

雖然野食唔算係十分十分好味, 但香港的小店賣少見少, 所以有機會一定會再黎幫襯.
2016-04-22
綠茶雪糕