2019-07-01 1035 瀏覽
天氣越來越熱,氣溫不斷飆升,搞到冇乜胃口,所以唔係好想食飯,朋友約今晚飯局, 知道我胃口麻麻,就建議嚟呢間主打食餃子嘅餐廳。朋友話呢間餐廳提供唔同款式嘅餃子,總有一款啱我食。招牌五福水餃想每款餃都食所以叫了五福水餃,每款2隻,有剁椒魚水餃 、番茄牛肉餃、冬菇豬肉餃、海三鮮水餃、翡翠三鮮水餃,每款餃子各有特色,需要慢慢細嘗才能體會到每款餃子的分別 ,此外還配上雞湯,可以將餃子放在湯中一起吃另有風味。泡菜豬肉煎餃子煎的當然香口,泡菜本身很夠味,點醋酸酸辣辣,好味。手拍青瓜本身有青青嘅瓜味,加上他們嘅醃料更突出。雞絲冷麵這款冷麵鋪滿了不同的配菜,好似有雞絲、紅蘿蔔絲、青瓜絲、花生碎粒, 胡麻醬伴住食,不錯。鮮榨淮山露因為淮山本身唔係有味道,所以第一口飲唔出味道來,但慢慢飲下飲下,卻體會到淮山嘅味道,是養生之選。果然顏色吸引嘅餃子提升了食慾,而且味道唔錯,可以話係炎炎夏日天氣下嘅另外選擇。

招牌五福水餃

泡菜豬肉煎餃子
煎的當然香口,泡菜本身很夠味,點醋酸酸辣辣,好味。

手拍青瓜
本身有青青嘅瓜味,加上他們嘅醃料更突出。

雞絲冷麵

鮮榨淮山露