2018-07-12 234 瀏覽
夏日炎炎,入到商場都仲係好焗,叫咗個牛肉水冷麵食水冷麵真係好神奇,有湯汁浸住,凍食都咁美味水冷麵嚟到,連個碗都涼浸浸,上面仲有好多冰塊添呀有彈性嘅蕎麥麵底,放上淋有胡麻醬汁嘅燒牛肉,配上青瓜,紅蘿蔔絲,芝麻,蔥花,雞蛋等等......牛肉好軟淋,而且好有韓燒嘅味道,配埋胡麻醬,好有去咗食燒肉嘅感覺最特別嘅係:白色嘅條狀物並唔係醃白蘿蔔,而係甜甜哋嘅雪梨!好驚喜味道都幾夾雖然呢度嘅水冷麵冇韓國嘅辣,口味都偏甜冇咁酸,但係凍冰冰,有芝麻香咁食已經好開胃韓國嘅抹茶latte都係冇咖啡嘅,係濃濃嘅抹茶牛奶上面打起嘅奶泡好快就冇,所以鐘意嘅要快啲飲抹茶味濃又唔會太甜,暖暖哋咁飲好養生個杯入面仲有餐廳嘅名我哋食完主食,叫先店員上甜品,店員拎咗兩個碗仔俾我哋share,仲有啲好得意嘅叉仔同匙羹(好似去做園藝咁三色雪糕班戟有綠茶味,朱古力味同海鹽味3種雪糕然後有幾塊pancake打直咁插係度,碟嘅四周仲有好多甜忌廉,朱古力醬,朱古力碎同杏仁片,口感豐富抹茶同朱古力味道好真實,食落滿有冰感唔會甜,食落係甘香嘅抹茶同dark chocolate味藍色嘅海鹽味都幾特別,淡淡嘅鹹味唔會over咗,亦都唔覺得奇
夏日炎炎,入到商場都仲係好焗,叫咗個牛肉水冷麵食

水冷麵真係好神奇,有湯汁浸住,凍食都咁美味

牛肉水冷麵

水冷麵嚟到,連個碗都涼浸浸,上面仲有好多冰塊添呀

味道都幾夾

韓國嘅抹茶latte都係冇咖啡嘅,係濃濃嘅抹茶牛奶

上面打起嘅奶泡好快就冇,所以鐘意嘅要快啲飲
抹茶味濃又唔會太甜,暖暖哋咁飲好養生
個杯入面仲有餐廳嘅名

抹茶拿鐵

三色雪糕班戟有綠茶味,朱古力味同海鹽味3種雪糕

三色雪糕班戟

藍色嘅海鹽味都幾特別,淡淡嘅鹹味唔會over咗,亦都唔覺得奇怪
三種味道配合上嚟都幾夾

一口又一口嘅忌廉好甜蜜,食落好幸福,兩個人share食都唔會膩

樓下有大大個廣告牌寫住上一樓就係餐廳,等我認住佢,下次再嚟食先

牛肉水冷麵
三色雪糕班戟