餐廳: Peek-A-Poke (希雲街)
資訊:

2020-10-14 648 瀏覽
銅鑼灣呢條街不嬲都多嘢食今次就終於試到呢間keto friendly少少嘅餐廳因為佢啲餐唔一定要飯/麵底可以選擇沙律/健康嘅米類近年都好多呢類型店舖攻佔港島區呢啲多注意體態同健康嘅OL呢度嘅環境都唔馬虎,呢種食法係由夏威夷傳來的,所以裝飾都擺左啲民族風船槳,都幾有趣每人盛惠98蚊如果食飯嘅話,個感覺會好似食緊韓式拌飯mix日式丼飯咁,因為有切好左嘅蔬菜、蔥、蛋絲同紫菜絲好似韓式拌飯,而粒粒刺身又好日本丼飯哈哈味道就視乎你要左咩汁啦,如果要醬油就會比較似刺身飯,不過醬油味偏淡,應該係想整體菜單想俾人食落去清爽啲,味道冇咁大負擔如果叫其他汁就會更清爽,蜜糖香醋汁好適合配沙律,酸酸甜甜配起蔬菜好夾好fresh,嚴格生酮嘅人記得揀啲唔甜嘅汁/走汁,佢面頭可另選擇加海鹽唯一要扣少少分係佢地啲職員冇乜笑容同反應食飯途中門口個侍應被叫左入後台,有客人來到其他侍應都不會上前協助,而是到後台叫返個位門口侍應出來,感覺可以再快一點為客人安排座位幸好我們不是當事人🙈總括而言,生酮友好就已值得再去啦,起碼不身邊人可以食飯,唔使日日陪食菜
銅鑼灣呢條街不嬲都多嘢食
今次就終於試到呢間keto friendly少少嘅餐廳
因為佢啲餐唔一定要飯/麵底
可以選擇沙律/健康嘅米類
近年都好多呢類型店舖攻佔港島區呢啲多注意體態同健康嘅OL

每人盛惠98蚊

唯一要扣少少分係佢地啲職員冇乜笑容同反應
幸好我們不是當事人🙈

總括而言,生酮友好就已值得再去啦,起碼不
身邊人可以食飯,唔使日日陪食菜
2020-09-19
  • 自選威基基