2022-07-16 72 瀏覽
朋友早前订了这间私房菜约埋我一齐食。原来今次有新嘢,哈哈。冰烧鸡 : 是一道凉菜,有鸡丝,海蜇,青瓜丝仲有好脆口的炸芋丝。全部都同山葵汁,真系好好味,又冻冻地,大热天时好啱食。😍😍蒸柚皮:柚皮完全入晒煮汁的味但又食到柚皮的香味,好正。唔系好咸又完全冇苦味,入口唔洗咬就几乎可以吞。👍👍啫啫芥兰:芥兰嫩甜,用虾酱炒熟,好香口。间中有虾干一齐食,更浓味。😋😋原条𫗵鲮鱼:鲮鱼外皮炸得香脆,鲮鱼肉扎实而且食到阵阵的老陈皮味,好开心再食到经典的顺德菜。名门炒钣:炒饭上枱已经香喷喷,虽然已经接近饱,还是吃光了一整碗。饭好干身,有叉烧粒,但最好味的是有好香口、微辣真系好好味。用砂锅盛着炒饭真是有用,可以保持温度好耐,正。💯
朋友早前订了这间私房菜约埋我一齐食。原来今次有新嘢,哈哈。