餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2022-01-18 1598 瀏覽
晚市禁堂食後,晚晚喺屋企煮餸好煩惱,呢晚決定放自己一個假-買外賣!餃掂係其中一間我好鍾意嘅餃子店,一段時間無去,呢日經過先發現多咗D新口味,就索性來一個餃子夜!餃子有中份跟大份選擇,可以選擇煎或者灼熟跟湯。壽喜燒牛肉餃($57/中)第一次見壽喜燒味道,太有趣,忍唔住點一客試試!餃子肉汁好多,咬下去立即爆汁!味道係又香又濃嘅壽喜燒牛肉味,仲有洋蔥喺入面,好特別!龍鳳松茸雙灼餃($94)每次來都一定會點,雖然已經食過幾次,但依然百吃不厭。龍鳳嘅意思係因為餃子內有齊矜貴嘅黑白松露!餃皮薄身帶有一點嚼勁,包住飽滿豐富嘅餡料,每隻餃子都飽滿圓渾。餡料松茸味香濃,黑松露與白松露令到香味更有層次,好食!隨餃子附送嘅狀元九鼎湯材料有粉葛、鰂魚等,色澤清澈,明顯無添加味精,味道比較清淡,但清甜順喉,有住家湯飲係幸福嘅!香煎軟心芝士餃($63/10隻)店員好細心咁喺盒面剪角,令到我哋外賣返到屋企都仲係脆卜卜,呢個細節位真係大大加分!芝士餃煎得金黃,外脆內軟,入面仍然好juicy,食落芝士味濃,裡面仲不少粟米粒,更添口感。黃金皮蛋($25)金色皮蛋好少見,因為係用咗四川醃法,蛋白的質感似啫喱,蛋黃部分皮蛋味

餃子有中份跟大份選擇,可以選擇煎或者灼熟跟湯。

壽喜燒牛肉餃($57/中)

龍鳳松茸雙灼餃($94)

香煎軟心芝士餃($63/10隻)

黃金皮蛋($25)
金色皮蛋好少見,因為係用咗四川醃法,蛋白的質感似啫喱,蛋黃部分皮蛋味香,仲有少少溏心,都值得一試。
外賣自取