2021-03-08
因為有海港城 coupon,所以揀一間收 coupon 的餐廳,早一日打電話去訂星期日的 lunch,佢話訂枱 full 咗,叫我 walk-in,星期日 11am 去到,成功入座。因為未黎過,唔知叫咩好,睇返之前啲食評,多數都係話壽司、魚生、丼飯好食,叫咗個 $380 嘅極上壽司盛試下,有10件壽司,包括貴價嘢海膽、拖羅等等,ok 喎,魚生好新鮮,$380 咁多件仲有幾件靚嘢,都算好抵。另外叫咗一客極上大鮪魚腩蓉卷,六小件卷上面放咗一大堆吞拿魚腩蓉,好膨湃,好滿足。再叫咗一件海鰻壽司,個 presentation 好特別,好好食。因為老公鍾意食燒物,點咗好穩陣嘅燒雞翼,個樣燒得好靚,可惜唔夠味,好淡。個燒油甘魚鮫燒得非常之好,油脂豐富,又香又滑,可惜又係唔夠味,我哋問侍應拎咗樽鹽,自己加。Overall 係好食的,服務都幾好,會再幫襯。
Overall 係好食的,服務都幾好,會再幫襯。
極上壽司盛
極上大鮪魚腩蓉卷