2024-02-21 402 瀏覽
琴日老公同我去廣華覆診,嘩!而家廣華醫院勁靚,靚過私家醫院呀!覆完診就去搵食,本來打算去食韓國菜,點知去到門口,又覺得佢流流哋,仲要入座後得40分鐘,野食都未揀到就夠鐘啦🫠,所以打算去打邊爐,又點知,經過間日本菜,見到鵝肝溫泉蛋飯,有3塊鵝肝,都只係$128,咁就比佢吸引左😍。入到去,店員首先提醒我哋,舖頭唔收現金,可能上次遊客事件😂。餐廳裝修感覺舒服,有吧檯或普通檯選擇。我哋叫咗2個set lunch,一個係豐洲壽司盛御膳壽司拼盤、一個係香煎鵝肝配泉蛋丼,再加$28要咗個茶碗蒸。豐洲壽司盛御膳壽司拼盤+稻亭素麵 $188壽司🍣上面嘅魚生每一件都好新鮮、好肥美,共有12件加一件玉子燒,我最鍾意就係海膽壽司同吞拿魚壽司。海膽壽司嘅味道好鮮甜、吞拿魚好香魚油味。咪有件玉子燒嘅,其實我係一個好唔鍾意食玉子燒嘅人,但我老公食咗半嚿,話好好食,同出面嗰啲唔同,我就即管試吓,又真係幾好食喎,唔係死實實咁,唔錯。而稻亭素麵,湯底清甜,麵質有口感。面鼓湯(跟餐)我本來係勁鍾意飲面鼓湯嘅人,但呢碗面鼓湯,唔知點解覺得怪怪哋,佢又甜又咸,可能係我唔識嘢,放棄咗😂。沙律菜(跟餐)沙律菜好新鮮,配上麻醬,好好

豐洲壽司盛御膳壽司拼盤+稻亭素麵 $188

面鼓湯(跟餐)

沙律菜(跟餐)
沙律菜好新鮮,配上麻醬,好好食。

茶碗蒸 $28
茶碗蒸上面一層有啲蟹肉芡汁及三文魚子,蛋內仲有一舊大蟹肉,好彈牙,好食。

香煎鵝肝配泉蛋丼 $128
喺店外見到幅相以為係石鍋,但上菜嘅時候原來係膠碗😅,鵝肝味道有點甘苦味。喜唔喜愛就見人見智喇😂!溫泉蛋就好香蛋味。

整體嚟講:壽司會比較出色,食日本菜應該食番日本食材好啲,下次我會醒目啲🤣。

另加10%服務費。

店鋪資料 🏢: 鮨樂

地址: 尖沙咀加連威老道12號加連威大廈地舖