2014-07-03 586 瀏覽
某日superwoman逛團購見到呢度有半價coupon賣,故買下以試之,順道係呢個未去過既mall度行行探探險當日大概七點零八點去到,見到間餐廳其實都幾大間,但又冇咩人,所以坐得好舒服,可以慢慢傾計詳談到天亮(當然,人地都要打烊既)見到有日個卡位好靚好有特色,希望下次可以坐到啦。接著就為眾兄弟介紹食物了,就跟住上枱既次序講啦!首先就係拍黃瓜,辣辣地又有香口既麻油,所以對於我呢個唔多食得辣既農民黎講都可以話係好易入口,作為頭盤可有醒胃之效。此外仲有炸雞扒肉燥飯定食。成個set有好多野跟,首曰蠔仔湯。蚵仔湯冇咩特別,都有幾粒蠔,並唔係得一兩粒係度掛蠔頭賣水肉之流;次曰泡菜,雖然呢度係食台灣野,但跟餐所送既泡菜竟然係韓國既泡菜,應該係想藉此醒醒食客們既胃,而係呢個餐入面佢都可以發揮作用;跟住就係講重點:雞扒同肉燥飯。雞扒係同係台灣好出名好大大塊既雞扒texture同味道相當,但農民偉略嫌有點dry。係呢個時候,碗蚵仔湯就發揮作用,食一啖雞扒,呷一啖湯moisturize佢,就能將我所擔心既野一掃而空;而個肉燥係農民偉既拳頭推介因為個肉燥食得出係自己炒,香口且足料,yummy yummy,並

見到有日個卡位好靚好有特色,希望下次可以坐到啦。
因為個肉燥食得出係自己炒,香口且足料,yummy yummy,並唔係好求其咁有D肉碎再打個啡色味精芡就算,意識良好,值得嘉許!
最後就係花枝丸炒飯,對於一個好喜歡食丸仔(墨魚丸、魚丸、貢丸個D咋)既我黎講,的確勾起了好大興趣,食落感覺都好好,因為一般人都可能會認為丸仔加炒飯就好似功夫加足球一樣咁無厘頭,但兩者所得出黎既結果都係一樣,雖非大放異彩,但仍令人刮目相看,花枝丸同炒飯並無排斥之感,推薦眾兄弟試之

To put it simply,食物質素中上,環境非常好,基本鎖定會有下次,且希望快D就到下次
2014-06-11
用餐優惠