2022-01-02 732 瀏覽
過海到灣仔買蛋卷,行下行下就到bulldog hotdog 見到有之前就諗住想試既黑糖蘋果手撕豬同墨西哥卷,咁無理由唔買就返屋企喎😍用保溫袋裝住但一路時不時有熱狗香味飄出黎真係好難頂🤣返屋企快快影完開動,個包新鮮烘過松軟略帶焦香,腸夠大條有滋味又唔會咸,豬肉絲份量均勻口感嫩滑,同糖漬蘋果一起甜咸交疊味道好特別~不過可能個腸的味道比較重,所以豬肉雖然都好好食但味道就被蓋咗少少🤏墨西哥卷睇落細細一包,但打開個內容相當豐富😃我就揀咗美式辣雞Cajun Chicken,啖啖都食到滿滿雞肉😋微辣Cajun好惹味,連埋配菜同少少醬汁,整體感覺好清爽好健康🥬餅皮亦都唔會因為車程變淋,有麵香又少少韌,有機會再試其他味道😁黑糖蘋果手撕豬熱狗 7.0/9美式辣雞墨西哥卷 7.5/9OVERALL 7.5/9人哋話一個熱狗就超飽,我一個可以食一個熱狗加一個墨西哥卷,點解會咁⋯⋯一定係因為太好食🤣🤣

黑糖蘋果手撕豬熱狗 7.0/9
美式辣雞墨西哥卷 7.5/9