2019-05-10 73 瀏覽
話說岩岩病好口寡寡, 一於黎打個邊爐恢復味覺!成八款湯底, 一於就揀#冬瓜花膠雞翅鍋金黃色既雞翅, 一見到已經食指大動仲有花膠啊, 好足料絕不欺場!朋友口痕叫左碟#三文魚刺身雖然好似有D格格不入, 但係三文魚好新鮮好CREAMY, 相信其他刺身都好好味!開胃小菜叫左#醉鴨舌係餐廳自家製, 個碟好似好細, 但係份量足夠3-4個人食架不過幾乎俾我一個人KO哂xd自私叫左D#串燒 有雞心, 雞腎同黑豚肋肉雞心同黑豚肋肉最好味想ENCORE架啦, 不過主角未出場, 留番個肚先主角出場, 有#鵝腸 + #安格斯手切肥牛 + #西班牙黑毛豚豬肉 + #蔬菜拼盤仲有碟#白膳片唔記得影相鵝腸好滑好彈牙, 食落係有D似象拔蚌同花膠既混合體但係就勁加滑"漏", 怕肥既可以夾走D脂肪再灼一灼佢肥牛同黑毛豬一睇就知選料靚, 脂肪比例適中個人覺得黑毛豬比肥牛更勝一籌!雖然唔記得影白膳片, 但係佢非常肥美所有主菜配合呢個#冬瓜花膠雞翅鍋湯底, 係滿滿既精華所在!!當然會叫埋#竹庶矛根水, 下一下火, 唔似其他二三線餐廳甜到蛀牙!正當想埋單之際, 原來仲有小甜品#椰汁糕, 非常滿足!!
話說岩岩病好口寡寡, 一於黎打個邊爐恢復味覺!

成八款湯底, 一於就揀#冬瓜花膠雞翅鍋
金黃色既雞翅, 一見到已經食指大動
仲有花膠啊, 好足料絕不欺場!

朋友口痕叫左碟#三文魚刺身

開胃小菜叫左#醉鴨舌
係餐廳自家製, 個碟好似好細, 但係份量足夠3-4個人食架
不過幾乎俾我一個人KO哂xd

自私叫左D#串燒
有雞心, 雞腎同黑豚肋肉
雞心同黑豚肋肉最好味
想ENCORE架啦, 不過主角未出場, 留番個肚先

仲有碟#白膳片唔記得影相
鵝腸好滑好彈牙, 食落係有D似象拔蚌同花膠既混合體
但係就勁加滑"漏", 怕肥既可以夾走D脂肪再灼一灼佢
肥牛同黑毛豬一睇就知選料靚, 脂肪比例適中
個人覺得黑毛豬比肥牛更勝一籌!
雖然唔記得影白膳片, 但係佢非常肥美

正當想埋單之際, 原來仲有小甜品#椰汁糕, 非常滿足!!