2019-08-23 1493 瀏覽
一直都好想食下用石板整熱牛扒既食法,今日就約埋朋友去就腳既堅石燒除左人氣滿滿!仲有陣陣石板煎出嚟既牛肉香味!呢度位置多同闊落,人多人少都坐得落!最正免費自助沙律,湯,飯同飲品!包食得飽!食完仲可以飲多兩杯野傾下計!呢度唔只牛肉種類選擇多,經濟到唔駛100 蚊都有得食,最正係用上喜馬拉雅山既粉紅色岩鹽,同埋即磨既黑椒! 真係有誠意!而且仲有4款醬汁選擇,可以用喺沙律,牛肉,推介燒汁,用嚟點牛肉,更添惹味!等緊牛扒嚟既時間,當然要食返d沙律熱熱身,加返少少麻醬就最好不過,沙律菜食落爽口,都幾新鮮,再整多杯任飲既朱古力暖暖胃!我叫既美國大理石400g熱辣辣送到,坐喺度都會感受到熱石既高温同傳來陣陣既牛肉香味!切開牛肉入面,基本上都是鮮紅色,豐富的肉汁都流晒出嚟!想食幾生幾熟都是由自己控制,加少少海鹽同胡椒,鮮甜既牛肉味都出晒嚟!其實400g既牛肉真係幾大份,不過朋友又想食下石鍋飯,就叫左個韓式雞肉石鍋飯try try! 辣辣地加上香脆既飯焦又幾惹味!同行既朋友叫左份頂級牛小排,同熱石分開上,賣相明顯比我既大理石牛肉更好! 果然係一分錢一分貨,呢個牛小排質素真係更好! 比起我既牛扒更嫩滑,雪

除左人氣滿滿!仲有陣陣石板煎出嚟既牛肉香味!
呢度位置多同闊落,人多人少都坐得落!

果然係一分錢一分貨,呢個牛小排質素真係更好! 比起我既牛扒更嫩滑,雪花分佈更均勻,而且切薄左,會更快熟,要小心掌握時間!!

稍為放在熱石一陣,肉汁已經自己滲晒出嚟! 聽住熱石上既'炸炸' 聲,肉汁變成牛肉既輕煙直撲入鼻! 就算接近全熟都仍然係嫩滑! 我就覺得5成熟會更好食!

• 韓式雞肉石鍋飯
  • 美國頂級牛小排