2022-10-30
/ 小鍋霸堅尼地城超好味任食冇限時台式火鍋🍲住喺西環呢頭真係唔怕冇好嘢食,行到卑路乍街見到有間裝修幾靚又光猛嘅台式火鍋店,望一望個餐牌價錢唔算太貴而且係任食冇限時,仲要俾佢個任飲台式飲品吸引到🤣真係可以瘋狂飲肥仔水!餐廳環境超舒服,服務員安排咗梳化卡位俾我哋坐,張枱又夠大可以放到好多食物,唔怕嗌得太多無位放🤣任食美國Prime Grade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬 $388/成人呢個價錢已經包晒所有火鍋配料、海鮮、台式特飲任飲同埋每人一杯Movenpick雪糕🍦湯底:台灣麻辣牛肉涮涮鍋 小辣台式麻辣湯底係屬於偏甜,湯底好濃郁而且有幾舊牛骨一齊煲!不過好彩叫咗小辣,因為打邊爐啲湯會越煲越辣,而且啲嘢食會吸晒味,搞到更加辣🤣呢個餐先可以食嘅極上牛頸脊同埋西班牙伊比利亞黑毛豬肉片都真係好好食😋牛肉味濃,肉質唔會太厚太硬,一啲都唔韌!豬肉片都係好大驚喜,一啲都唔孩😍火鍋配料都幾出色,大部份都唔係一般任食火鍋餐廳會見到嘅配料,以下係我覺得幾好食必嗌嘅:自家製手工黑松露芝士豬肉餃自家製手工餃蘑菇芝心堡墨汁墨魚滑三星蔥溶岩漿貢丸足八吋長巨蟹棒飲品我就試咗三款,三杯都好好飲而且好啱麻辣火鍋解渴黑
堅尼地城超好味任食冇限時台式火鍋🍲
湯底:台灣麻辣牛肉涮涮鍋 小辣
自家製手工黑松露芝士豬肉餃
自家製手工餃
蘑菇芝心堡
墨汁墨魚滑
三星蔥溶岩漿貢丸
足八吋長巨蟹棒
飲品我就試咗三款,三杯都好好飲而且好啱麻辣火鍋解渴
黑糖冬瓜茶
愛民芒果茉莉花茶
香芋雪香奶茶
整體嚟講呢間火鍋店絕對可以返兜,尤其我真係冇食過唔限時嘅任食火鍋店,真正食到飽到嘔都仲可以坐喺度繼續食🤣無論係火鍋湯底定配菜定係飲品都十分有誠意,大推👍🏻👍🏻👍🏻
📍 小鍋霸 (西環)
西環卑路乍街80號Imperial Kennedy地下6號舖