大和堂咖啡店位於九龍城一棟有90年歷史嘅唐樓🏚️,前身係中醫館,而家活化左做咖啡店☕,保留返好多有故事嘅舊物,例如牌匾、百子櫃、鐵閘等,嘢食同裝修好有懷舊香港特色,睇完《九龍城寨之圍城》再黎食特別有feel🤩🌟雞蛋仔與雞 (西檸汁/蔥油汁/口水雞辣辣蛋黃醬) $138今次揀左西檸雞汁,西檸雞同雞蛋仔都係我最愛💕,炸雞炸得酥脆惹味,仲保留到肉汁🤤,雞蛋仔有濃郁蛋香,外脆內軟,當係主菜食份量有誠意‼️🌟蕃茄薯仔魚湯汁花甲意粉 $148平時最鍾意呀媽煲嘅蕃茄薯仔魚湯🐟,估唔到同意粉一齊食係咁夾~魚湯汁好濃,加埋花甲提升左鮮味😍,平時食開嘅蕃茄薯仔係炆腍果種,變左脆薯粒,惹味又增加左口感👏💯🌟大和堂拿鐵咖啡 $48🌟拿鐵咖啡 $42大推呢度嘅咖啡! 特別係大和堂拿鐵咖啡,加入左蜜糖同伯爵茶,飲落帶淡淡茶香,甜度剛好😌
🌟蕃茄薯仔魚湯汁花甲意粉 $148
🌟大和堂拿鐵咖啡 $48