2020-06-27 934 瀏覽
星期五六點幾鐘搵野食,搵左四五間都話fully booked,walk in 都要等到8:30先有位。好在朋友去過呢間cafe,坐低傾下計都okay既。7:00去walk in都有位,佢地方都幾大,容納到好多枱。不過一開始感覺有d內地feel,佢既裝潢較簡陋,用既機都係內地製既,不過cafe大概都係咁上下啦。首先試左個happy nut。有開心果同杏仁加cream。呢個配搭幾少見,飲落都有淡淡開心果味,仲有少少nuts碎,都幾好。不過當d cream溶左,杯野就偏甜,所以都係飲左一半。原條龍利柳真係有大條魚柳,啖啖魚肉,外皮煎到脆脆地,認真唔錯既。薯菜既份量都多,同埋比意粉吸引,其他朋友食意粉都偷幾條食,薯菜同魚柳幾夾。呢度既食物份量都大份既,好夠食。其實佢board game選擇唔多,都係常見既game。但比我搵到火柴人會說話,可以用d想像力拼湊透明卡片表達題目,都幾好玩。響呢度可以坐得耐,同下朋友傾計玩遊戲,去到九點幾都keep住有人幫襯,同埋都幾受年輕人歡迎。午餐既時間可以叫下佢既小食,有d望落都吸引。鍾意cafe風格既可以試下。
Happy  Nut
原條龍利柳薯菜