2021-01-31 1223 瀏覽
IFC 行街,搵個地方坐低食吓野。去到 4樓 嘅 Shake Shack,望住海景坐住食,好舒服。作為奶蛋素食者,第一時間睇吓有冇咩素食選擇先。menu 上有一款burger 叫 “Shroom Burger”,寫住 meat-free。就叫呢個啦!加埋 cheese fries 同一杯 fifty-fifty。Shroom Burger 材料有主角Portobello mushroom, 加上蕃茄、菜、同埋芝士。盛為$66。非常好味!個 Portobello mushroom 炸到好酥脆,咬落去又juicy。加埋溶化嘅芝士,超正!芝士薯條,個人覺得鹹咗少少,而且上碟已經淋淋地。芝士醬就幾香濃。普普通通啦。Fifty-fifty 其實就係 lemonade 加 organic tea。有個個咁好味嘅 shroom burger 同景色,值得再去嘅。
IFC 行街,搵個地方坐低食吓野。

2021-01-31
  • Shroom  burger