疫情下相信大家心情也不太好,今日就難得同老公出走一下,到Kerry Hotel嘅Lobby Lounge享受一個寧靜的下午。呢度環境好舒服,座位之間都幾闊落,有落地玻璃可以望到外面的大草地,如果天氣好的話仲可以選擇坐戶外。我地點了tea set「茶靈古樹普洱靈感之旅」,佢係同茶靈cross over,食物以木盒作擺設比較中式化。惠顧tea set會有小禮物贈送,包括茶靈經典香氛7.5毫升體驗裝、茶花別針以及茶靈森林古樹普洱茶,憑卷更可享有刮痧服務。Tea set分別有,以茶葉入饌的4款鹹點,及4款以茶靈四季面膜作靈感的甜點,每件食物都好精緻,個人覺得中規中矩,味道可以但沒有多大驚喜。另有自家製英式鬆餅 ,反而呢個幾好味,附有4款不同醬料,鬆餅暖暖的夠鬆化,最正係配上朱古力醬。Tea set正價要六百我覺得偏貴,以恆生/滙豐信用卡結帳可享有85折優惠。

下午茶
用餐優惠