2021-11-22
今日係九展呢度參加完活動,肚餓搵D野食醫肚。大家都明九展係幾咁隔涉,附近都唔多選擇,於是係九展地庫一樓,搵左間日本野食。個門面同裝修幾好似好高級既日本餐廳咁,於是入去試試我地叫左個海寶丼上同滑蛋豬扒飯。海寶呢個飯應該係佢地既招牌飯,我見好多人都叫。見到左邊個一支類似保溫瓶,以為係熱茶,原來係魚湯。個侍應話食到最尾有需要可以倒落D飯個度撈埋一齊食,都幾得意。講返個飯,餸就夠多,有好多蟹子,蟹肉等等,食落我唔敢講難食,但一定唔會好味,飯質偏硬,都勉強合格既。 左邊個D類似啫喱既我都唔知咩黎。最後試左將魚湯撈埋落D飯,係有另一番風味,不過湯有D咸。而滑蛋豬扒飯,簡直係失敗之作。原本我地唔想兩份都食魚生飯,所以叫左一個另類既飯,可以試一試廚師既不同手藝,一食呢個滑蛋豬扒飯,唉。真係太太太咸了。無論豬扒,定係蛋,還是飯,都充滿住咸,唔知係咪落鹽當係糖。好彩份量唔算多,最尾都係食完,呢個一定不合格。最後,由於呢餐價錢不菲,埋單要$297,所以呢一間絕對唔值得幫襯。
個門面同裝修幾好似好高級既日本餐廳咁,於是入去試試
我地叫左個海寶丼上同滑蛋豬扒飯。
海寶呢個飯應該係佢地既招牌飯,我見好多人都叫。
最後試左將魚湯撈埋落D飯,係有另一番風味,不過湯有D咸。