2018-07-23
又發掘了一間十分特色的日本餐店 “鮨心 Kokoro Sushi”, 地點方便 環境舒適寧靜 食物吸晴度高 廚師發辦的樣樣超水準 價錢合理 dinner set $600起!非常值得!!第一次食當然十分期待啦!而且頭盤給人的感覺就是印象分嘛!一看見碟上五花十色的食物 別出心裁的擺設 我可以唔給滿分嗎? 豐富既前菜, 包括有甜蝦豆腐凍, 冬瓜貝柱, 金針雲耳沙津, 巨峰海葡萄, 龜之爪和黑豆水無月, 果然不是只有外表 非一般質素 每樣配搭出來的味道都很獨特!讚!到我最愛的刺身呀!! 拖羅非常新鮮 入口肥美有質感, 粒貝刺身配沖繩海鹽, 爽口但又不硬, 還有沙甸魚刺身配彊紫菜圈, 我唔喜歡疆但又出奇地覺得好食!跟住再上一個非一般燉蛋 海膽黑松露燉蛋!足料又好食!正!再黎3件壽司 有金目鯛魚, 小肌魚, 而我最喜歡當然係北海道馬份海膽 份量多好新鮮 ! 唔好睇少得3件 食完都已經飽喇 師傳還送我一件海棉蛋, 質感比較實 不太甜的!上甜品前原來仲有一個蜆肉味噌湯, 一般都比較鹹 而呢個係有鮮味的味噌湯 一d都唔鹹 好啱我口味啊!甜品呀甜品呀...有三款咁多呢….椰肉芒果, 一片超甜蜜瓜和芝麻雪
跟住再上一個非一般燉蛋 海膽黑松露燉蛋!足料又好食!正!
甜品呀甜品呀...有三款咁多呢….椰肉芒果, 一片超甜蜜瓜和芝麻雪糕配熱香餅 一次過滿足我3個願望!
超滿足的一餐!多謝用心製作的廚師 一定再來光顧!