2019-04-05 122 瀏覽
今日係元朗圖書館做野,同同事做到七點幾八點,個肚餓到食隻牛都食得落,一收工出門口,見到有間泰國餐廳好似不錯,上開飯睇睇,好多都話正,就一於試下先 。入到去一坐底,感覺環境都相當唔錯 ,可能本人都好鍾情泰國呢個地方,呢到比我感覺都好泰國feel 。老闆都好熱情過黎,介紹有咩好野食,可能太肚餓喇,我地都想快快有得食,就聽聽佢意見。點左個青咖哩配豬肉加薄餅,真係正!好香椰汁味 ,食落不太辣,個薄餅仲好鬆脆,配埋個青咖哩汁,一流!之後黎左個玫瑰露燒雞,食之前佢會將成隻燒好的雞放係面前,將d玫瑰露酒倒落去之後點火,將d酒迫落隻雞到,香到不得了!食落仲有肉汁呀! 大蝦粉絲沙律,蝦爽口,粉絲辣辣地,好過癮!之後我最愛喇-明爐酸辣魚。先唔講條魚,剩係個汁都可以食兩碗飯個湯汁酸酸辣辣好開胃,條魚都新鮮,一路用明火煮都唔會霉,好食👍🏻👍🏻Ps:最衰渣左車過黎,如果都會飲番杯,呢到生啤都有好多款,下次黎一於唔渣車,啤啤佢!

大蝦粉絲沙律,蝦爽口,粉絲辣辣地,好過癮!

2019-03-22