2019-05-18 37 瀏覽
串燒食過好幾間, 呢間既串燒都算係特別既一間, 原因係佢地串燒既整法非常之地道。佢地既燒茄子就係一個好例子, 一般既燒茄子係一分為二再加調味料, 但呢間係將茄子打橫切開左一舊舊先再羅去燒, 食落juicy好多而且唔會太乾身。除左茄子, 串燒豆腐都係必食, 佢既豆腐係炸左兩次, 個皮炸到岩岩好, 用既燒汁好惹味, 夾落炸豆腐度效果超正, 甜既燒汁超夾脆既豆腐。牛油金菇包超足料, 食得出係用左忌廉汁去溝牛油, 非常之滑, 同金菇超夾,好滑口又唔怕太軔, 正。燒菠蘿唔會燒得太乾身, 幾開胃。肉類方面, 安格斯牛肋串又係推介, 冇太多既筋, 入口即溶而油脂又好充足, 真係好食。燒雞胸軟骨都好特別, 未食過連埋軟骨燒既串燒而且咁正, 軟骨既雞味好濃, 好食。豬仔脾勁大隻, 燒得岩岩好肉汁超足。海鮮既代表有汁燒魷魚筒, 魷魚燒得超正, 彈牙而又好夠鮮味, 佢原隻魷魚上勁大條又好咬口, 真係好好食。除左串燒, 呢間竟然仲有埋簿餅同小食。我地食左個墨西哥簿餅芝士雞肉, 有少少辣, 個雞肉好正, 味道勁出, 簿餅唔會太厚身, 加埋青紅椒同埋水牛芝士,  配搭出奇地好, 唔會好膩, 高質。下次一定再來試埋其他野食