2019-12-02 502 瀏覽
又黎大角咀搵食夜啦, 依間晴苑印象中已經開左係依度好耐, 可能門面比教沉實低調, 一直都冇試過, 今晚係對面買完六合彩唔知食咩好, 就行過去食個晚餐環境有點老舊, 但加上木製既裝潢同泰國品既裝飾, 感覺又幾有泰式地道小鋪既風味。脆皮燒腩肉見係依度既推介, 就叫黎試試, 走過油既燒腩仔口感更好, 肥瘦相間皮脆肉爽嫩, 皮肉之間仲有層膠質感, 好味青咖哩牛炒飯泰菜食咖哩一般比較多係咖哩汁加飯, 依度比較特別d將咖哩汁直接用黎炒飯, 炒得夠均勻而且炒到變乾身既咖哩飯好香, 咁樣食又有另一番風味鴨肉生菜包見我食親泰國野都會叫生菜包, 今次亦唔例外, 因為我真係好中意食生菜包, 今次特別d食有鴨肉既, 首先青檸味夠出, 辣味屬於微辣, 炒得乾身唔會油淋淋, 加上鴨肉較札實既口感同獨特既香氣, 好味我中意食辣所以如果可以再辣d咁就perfect!泰式炒椰菜苖泰式炒菜個種香料味同獲氣加埋一齊就已經好好食, 送飯一流。泰式奶茶跟餐只係10蚊, 泰式奶茶一般比較甜, 個人口味所以叫左走甜, exactly就係係泰國街頭買個陣泰式奶茶味兩個人今晚食咁多野賣單都唔洗300蚊, 價錢貼地食物又有水準,

脆皮燒腩肉

青咖哩牛炒飯

鴨肉生菜包
我中意食辣所以如果可以再辣d咁就perfect!

泰式炒椰菜苖
泰式炒菜個種香料味同獲氣加埋一齊就已經好好食, 送飯一流。

泰式奶茶

兩個人今晚食咁多野賣單都唔洗300蚊, 價錢貼地食物又有水準, 依種小店真係值得支持❤