2025-06-10
2037 瀏覽
呢間意大利餐廳俾人感覺好舒服,價錢中等,唔會太高檔,但食物水準令人滿意,用料新鮮,加埋有啲創意嘅烹調手法,絕對係一家人或者朋友聚餐嘅好選擇。 八爪魚沙律頭盤點咗八爪魚沙律,八爪魚啖啖都好滑好嫩,啱啱好嘅熟度,配埋帶少少酸嘅柑橘汁,開胃又唔會太重口味。呢道菜簡單清新,係一個好好嘅開頭。 海膽手工意大利幼麵主打嘅海膽手工意大利幼麵真係正到冇朋友!手工製嘅意大利幼麵口感彈牙,仲吸晒海膽醬嘅濃郁鮮味。每一啖都有啲海洋嘅味道,但唔會太膩!脆皮乳豬主菜方面,脆皮乳豬係另一個亮點。乳豬外皮烤得非常香脆,入口嘭一聲,肉質仲好嫩滑,完全冇乾柴嘅感覺,調味都啱啱好,仲有少少汁料配埋,食落非常滿足。 提拉米蘇甜品方面揀咗經典提拉米蘇,味道都好有水準。咖啡浸濕嘅手指餅乾加埋綿滑嘅芝士奶油,仲有微苦嘅可可粉,甜度啱啱好,食完唔會覺得滯,係一個好舒服嘅收尾。
八爪魚沙律
八爪魚沙律