2022-04-12
十三少🧑🏻🦱我同媽媽都係酸菜魚控知道左香港仔有間十三少酸菜魚就決定黎食啦舖頭位置有啲難搵不過勝在有個大廣告牌係東勝道行入去轉右就到啦舖頭入面裝修好光猛座位寬敞同好欣賞佢樓底都幾高就算滿座都唔會好嘈坐又坐得幾舒服滋味二人套餐 $338🔹涼菜:椒麻皮蛋好香, 微辣好開胃皮蛋唔係平時見到既黑色係晶瑩剔透既金黃色簡直色香味俱全🔹主菜:十三少酸菜魚套餐既酸菜魚好大盤識食一定揀食辣既嗰陣酸菜魚味一聞到就已經好想食啦魚嘅份量都幾多 好滑得黎仲無骨真係啱曬怕食到魚骨既我除了魚肉多之外 仲有好多配料有青笋片,菇, 酸菜, 萵荀🔹小菜:麻婆豆腐一上菜就好香而且豆腐好滑辣度比酸菜魚辣少少餸飯真係一流平時我食到半碗飯呢餐好快我就清左一碗飯啦🔹甜品:紅糖糍粑紅糖糍粑好少地方有得食雖然好飽都要食埋呢個紅糖糍粑個甜品砌得好靚8個小長方形外皮炸到脆卜卜入面好煙韌仲可以自己控制點幾多紅糖醬如果唔係食到咁飽真係一個人食曬八舊都得呀🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻打卡:🦚🦚🦚🦚推薦:🐽🐽🐽🐽🐽🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹📍十三少 (香港仔)香港仔崇文街15-17號華利大廈地下(部份)及低層地下#十三少 #酸菜魚 #川菜 #麻婆
我同媽媽都係酸菜魚控
魚嘅份量都幾多 好滑得黎仲無骨
真係啱曬怕食到魚骨既我
除了魚
肉多之外 仲有好多配料
有青笋片,菇, 酸菜, 萵荀
🔹小菜:麻婆豆腐
味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
打卡:🦚🦚🦚🦚
推薦:🐽🐽🐽🐽🐽
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
📍十三少 (香港仔)
香港仔崇文街15-17號華利大廈地下(部份)及低層地下
#十三少 #酸菜魚 #川菜 #麻婆豆腐 #豆腐 #yumyum #yummy #yumyumyum #hkfood #yum #yummyfood #南區美食 #美食日記 #美食推薦 #香港美食 #辣
#相機食先 #香港好去處 #香港人 #香港 #hk #hkcouple #hkfoodie #hkfood #hkdaily #hkfoodlover #hkfoodpic #香港仔 #元朗 #香港打卡 #西環
酸菜魚
麻婆豆腐