2021-06-01
成日好想食印尼姐姐好地道既美食,見佢哋weekend必聚集係小店門前食嘢,盒嘢又几吸引,但總係唔好意思走入佢哋人群中買番盒黎試吓。哈哈,上網揾吓,原來有間印尼餐廳係公司附近,仲可坐底慢慢食果種!本想叫巴東牛肉,但到最後都係忍唔住叫咗“我諗”係印尼特式既鹹蛋碎雞飯(啲雞一啲都唔碎)。因為見佢個圖好豐富,除咗個名既村料之外,佢仲有舊口感似芋頭糕加瓜子既小食,又有生菜、肥肥哋既芽菜、青瓜、豆腐乾,仲有碟醬汁,你話係咪勁吸引。黎到仲大大碟,整整齊齊,似印尼all day breakfast😆每件食物都好得,雞Juicy、瓜菜新鮮清、小食正路,整體性質素好好啲雞炸得好脆同juicy, 我用盡佢放係枱既4支調味,分別係醋、醬油、茄汁同辣椒醬,最後最夾既係本身跟碟上果個醬🤭另外佢杯印尼涼粉咖啡超好味,記得攪勻佢飲,否則好似我咁一啖啜落去以為過甜。涼粉係一條條果種,呢柸飲品啱哂食炸雞既夏天