🦐佐敦新開6000呎大場流水蝦BBQ 放題🦐發覺好似越來越多人鐘意食流水蝦,發現一間新開的流水蝦放題店,地方很大有6000 呎,有蝦食我最鐘意即刻要去食吓,睇下質素如何🦐假日午市成人$358 2.5hrs(試業優惠85折)埋單$680 二位🦐入店時店覺得地方都幾大,有幾個得意的霓虹燈裝飾,店員會比個牌仔有路線圖可以方便去搵你個位置,坐低後雖然係現在二人會比四人檯,其實原來檯與檯前後擺放都幾迫,會同後面的檯背脊貼背脊,一起身好易撞到後面個人,如果限聚完左坐四人會勁唔舒服,但其實場內仲有一半空位,硬係要將客人迫埋一齊🦐一坐低店員過來開爐,拿一碟蝦幫你放上爐到比你食,其實一心來流水蝦,有新鮮蝦食,點解要迫我地食呢碟唔郁的蝦呢,老實講碟蝦無彈性而且無咩味道,自己夾d 新鮮好食好多。另外會有每人一份的活鮑魚同燒鱔,鮑魚新鮮仲識郁,條鱔亦好肥美,燒出來香噴噴脆脆的口感🦐呢間店的餐具有d古惑,先講提供出去拿食物的碟勁細隻,約兩隻手咁大,如果要出去拿海鮮其實放兩隻帶子就滿左,對於懶人來講,要行好多轉,地方好大行好遠有d 麻煩,如果唔好彩坐路口位d 人出出入入都食得唔安樂,比你裝蝦的桶亦好細,一次只可以
🦐佐敦新開6000呎大場流水蝦BBQ 放題

🦐呢間店的餐具有d古惑,先講提供出去拿食物的碟勁細隻,約兩隻手咁大,如果要出去拿海鮮其實放兩隻帶子就滿左,對於懶人來講,要行好多轉,地方好大行好遠有d 麻煩,如果唔好彩坐路口位d 人出出入入都食得唔安樂,比你裝蝦的桶亦好細,一次只可以裝到4 隻蝦,想食多d 蝦就快手夾多幾次有點不便

🦐講下出面自助區有咩拿,最期待的係海鮮檔口,店員會一隻一隻源源不絕的開帆立貝,仲有帶子螺仲有海蜆,隻隻都新鮮鮮甜,仲有原條大眼雞可以隨便拿,熟食的有椒鹽蝦,麻辣螺,麻辣魚蛋牛丸,最鐘意咬落索索聲的麻辣魚皮,仲有烏冬可以煮,另外燒烤的肉類串燒豬牛雞及雞翼,好多唔同種類的肉串及蔬菜

🦐燒烤爐火力足夠,除左平時上面有層燒烤,低下仲有一層可以慢慢烤熟其他野,檯面提供了粗鹽孜然粉辣粉椒鹽,另外仲有蒜蓉牛油豉油可以拿,鐘意夠曬多香料

🦐呢到的流水蝦size 係比較細隻,剛開始時見到魚缸入面蝦數量不多有d已經開始訓覺,所以開頭食的蝦雖然有一半有膏好正,但蝦肉其實無咩味,後來加了生猛精神的,味道真係鮮味好多

🦐肉類串燒都幾多選擇,有個雞串醃得唔錯燒出來好香,而最正係有好多唔同的蔬菜仲有原條茄子燒菠蘿等等,任飲的仲有好多唔同韓國汽水,仲有雪糕雪條做甜品

🦐檯面有個迷你桶比你裝殼,因為太迷你所以好快滿,值得一讚店員同你收殼的速度好好,主動咁成日同你收,仲有比濕紙巾你抹手,但係有位女店員同後面檯的人吹水大大聲話今晚要返屋企睇萬千星輝,要支持某男演員等等,我唔睇呢個台既,個人覺得餐飯要聽埋d 唔適當既野非常反感,如果有耳朵敏感的要留意

🦐整體來講呢到都算ok ,始終地點方便,而且海鮮類別都新鮮,雖然地方大但位置坐得比較迫,攞野食行好遠隻碟細要行好多次,淨係呢點已經覺得好累,如果以呢個價錢來講,優惠完結無折既話,都算ok但總算試一次無妨
  • 燒鱔
  • 鮑魚