餐廳: 小曼谷泰國美食 (教育路)
資訊:

2019-07-16 431 瀏覽
3日前單人匹馬做完運動, 行過食個午餐 見有🐷手飯(我至愛) 梗要試下啦! 肉質好淋好入味平時唔會食曬啲飯,嗰日都食咗一半。啲豬手肉食曬, 真心覺得好好味, 心想一定要在搵日再食。午餐(套)58蚊連一杯咖啡 三日後決定同愛人食晚飯。愛人評語第一句 "地方好細,唔係幾好坐喎!" 打開餐牌好多選擇; 見隔離枱食咗個麵包咖哩蟹, 一於照板煮碗再整多碟沙律: 點咗醃海鮮沙律。咖哩麵包軟売蟹好大碟,賣相好靚食緊嘅時候另一台見到都即刻叫(唔通係王牌?) 的確,麵包好大好脆; 咖哩汁好香唔辣,味道啱啱好; 軟殼蟹可以啦。啲麵包好好味咖啡汁, 一流食曬醃粉絲海鮮沙律有兩隻蝦(影相時已食左) 同埋其他海鮮: 魷魚,帶子 等每樣兩嚿咁上下。唯一特色 "超辣" (註: 筆者食得辣㗎) 但係都幾爽 #敬告唔食得辣嘅朋友唔好叫嘞!呢晚冇叫飲品,因為要趕住去食其他甜品。找數$250, 兩碟餸唔算太平👉👈推介午餐套餐
鹵水豬手飯(午餐套

肉質好淋好入味
午餐(套)58蚊連一杯咖啡

再整多碟沙律: 點咗醃海鮮沙律。

咖哩麵包軟売蟹
咖哩法包軟殼蟹

好大碟,賣相好靚
食緊嘅時候另一台見到都即刻叫
食曬

有兩隻蝦(影相時已食左

#敬告唔食得辣嘅朋友唔好叫嘞!

呢晚冇叫飲品,因為要趕住去食其他甜品
找數$250, 兩碟餸唔算太平👉👈

推介午餐套餐