2023-05-25 15 瀏覽
今日同朋友去咗旺角食串燒,第一次來粗店燒烤,餐廳比一般四川燒烤店光猛企理,而且好乾淨,完全不會油淋淋。裝修亦比較新穎,帶些現代工業風。每張桌上預備了一個小火爐,讓串燒放在上面保持温度,這個方法太好了,一邊傾計一邊飲酒,慢慢食都唔怕串串會凍晒。呢度除了一串串的燒烤,最正係有海鮮,仲要唔貴,又好味。~烤生蠔$38/ 2隻 這個我極度推薦,叫了兩份有4隻才$76,隻隻都新鮮飽滿脹卜卜,調味剛剛好。~烤大扇貝$32/1隻這個有蒜蓉粉絲一起烤,煮得跟海鮮店一樣好吃。~烤原隻魷魚$34烤好了依然好juicy,不算太大隻,但只是$34,可能自己去街市買都要這個價錢。~甜麻雜貝$88這個不是燒的,是一個麻辣湯煮青口,蜆,豆卜和蓮藕片。不會太辣,蜆好多,味道好吃。其他肉類和蔬菜類都點了很多,樣樣少少試下,全部都很好吃,就是虎皮尖椒真的好辣🥵。食串燒冇理由唔飲啤酒嘅,佢有幾款啤酒供應,氣水啤酒也不算貴。總結:地方乾淨企理,店員爽手,出菜快,收碟快,川式燒烤來說,這店味道掌握得好,不會太濃味,也不用外加調味,我自己比較喜歡,會回頭。

呢度除了一串串的燒烤,最正係有海鮮,仲要唔貴,又好味。

~烤生蠔$38/ 2隻

~烤大扇貝$32/1隻
這個有蒜蓉粉絲一起烤,煮得跟海鮮店一樣好吃。

~烤原隻魷魚$34

~甜麻雜貝$88