2015-08-11 417 瀏覽
今日去到西營盤呢邊做野先知原來而家西營盤方便左咁多~ 唔多唔少都應該係因為地鐵通左車啦~ 行到黎高街, 嘩~ 成條街都開滿左餐廳~ 好似變左條食街咁~ 因為3,4點既鐘數, 就搵間坐底飲杯野~ 入到黎呢間叫Granville Island既餐廳, 出面有張bar枱, 但原來佢mainly係食野既, 但又有個放滿Beer既酒櫃. 一坐底, 呢度既店員真係好nice, 一話想叫杯beer, 佢就問我想飲D咩, 好詳盡咁介紹~ 今次佢介紹左一隻好適合女仕飲既ginger beer~ 飲落去真係有淡淡既薑味~ 好香~ 同埋佢好似汽水咁有氣既~ 一D都唔似飲緊酒~ 好好味呀~ 原來佢地既beer全部都係手工啤酒~ 世界各地既都有, 仲會時不時轉下~ 等D客人試多D唔同類型既酒~ 飲酒當然唔少得嗌個薯條啦~ (我知我知好肥><), 當我想叫個薯條送酒時, 店員介紹呢個甘薯薯條. 佢話好多客人都好中意食, 送酒一流咁話~ 咁我又試下啦當然~食落甜甜地, 又唔係十分甜個隻~ 果然送酒係無敵既~ 真係好好味~ 不過小心~ 一試左一條, 就會停唔到~ 同埋留意返~ 呢度用既油全部都係Ome

同埋留意返~ 呢度用既油全部都係Omega 9, 食炸野得黎都健康返少少~
2015-08-07