2025-02-16
第一次食土耳其雪糕‼️極度推薦,因為口感真係好特別⭐️⭐️⭐️⭐️味道有啲似棉花糖,咬落去嘅話好煙靭,但係如果含住喺後入邊嘅話就會變咗好似棉花冰咁🫨🫨🫨通常土耳其雪糕都會有表演,但係呢度對I人非常友善,問員工就可以直接攞雪糕🤣土耳其旋轉烤肉(kebab)卷餅肉嘅份量非常之多,食一半我已經好飽🤪羊肉唔會好羶,其實烤肉已經好香,之後見到店員會將啲肉放喺一個鐵盤度加埋醬汁更加惹味🤤由於員工都係外國人,所以個menu嘅中文翻譯真係好搞笑,好彩嘅係圖文並茂🤣Falafel係menu被翻譯為「沙拉三文治」,上網search先知係油炸鷹嘴豆餅🧆打完呢個字我先發現連iPhone都有佢嘅emoji😱hummus turkish 同falafel 都係用鷹嘴豆泥加上調味料整,食落去有少少似薯泥,都幾特別😚佢仲係gluten free,食完都唔會好有罪惡感😝因為好鍾意食麵包,見到menu個包好吸引所以叫咗土耳其皮塔餅配鷹嘴豆泥🤩pita bread 外皮軟中略帶嚼勁,食嘅時候仲係熱辣辣😍Cappadocia Turkish Kebab 灣仔駱克道114-120號嘉洛商業大廈地下A號舖
Cappadocia Turkish Kebab
灣仔駱克道114-120號嘉洛商業大廈地下A號舖