上星期聽同事仔講話babybamboo有海南少爺套餐團購好抵,為食鼠即時上去look一look!!原價400幾蚊的一個2人套餐,團購價只需$108!!!抵到手仔不受控地即按"團購"!!翌日已經即刻可以同松鼠公去世貿O個間嘆嘆嘆~~個套餐內容雖然唔算好豐富,但味道確係唔錯,同埋食到好飽飽~~湯同頭盤分別係二選一及三選一的:我地冇揀猴頭菇燉湯個湯幾甜而且似係真冇"味精"~仲好足料理!頭盤我地就揀左炒蘿蔔糕這個味道就真係冇咩特別~而且個賣相黑咪蚊..可以有所改善~~嘿嘿嘿嘿~~終於到主角海南雞+雞油飯出場喇!!個套餐包左半隻雞,賣相好新鮮吸引!!食落去雞皮好嫩滑,而且"肥度"適中!雞肉同樣嫩滑新鮮~好有雞味!!似係用"活雞"整的!!配合埋三色醬料食真係正爆~~仲有個白灼小棠菜配埋~好健康~除左招排海南雞好味外,值得加分的還有"它的綠葉"---雞油飯!!老實說我食過出面好幾間海南雞雞,通常D雞飯都整得唔好食...除左酒店的出品稍為有水準~~相反今次個飯真係有驚喜呢!!首先未食前個賣相已經好吸引,而且飯香撲鼻,令人垂涎~~飯粒亦都十分有咬口同埋充滿雞油香~~正~~~!!雖然已經食到好飽~但仍然好
為食鼠即時上去look一look!!

原價400幾蚊的一個2人套餐,團購價只需$108!!!

抵到手仔不受控地即按"團購"!!

翌日已經即刻可以同松鼠公去世貿O個間嘆嘆嘆~~

湯同頭盤分別係二選一及三選一的:

我地冇揀猴頭菇燉湯
個湯幾甜而且似係真冇"味精"~
仲好足料理!
頭盤我地就揀左炒蘿蔔糕
這個味道就真係冇咩特別~
而且個賣相黑咪蚊..可以有所改善~~
嘿嘿嘿嘿~~終於到主角海南雞+雞油飯出場喇!!

個套餐包左半隻雞,賣相好新鮮吸引!!

食落去雞皮好嫩滑,而且"肥度"適中!

雞肉同樣嫩滑新鮮~好有雞味!!
似係用"活雞"整的!!

配合埋三色醬料食真係正爆~~

仲有個白灼小棠菜配埋~好健康~
除左酒店的出品稍為有水準~~
相反今次個飯真係有驚喜呢!!
首先未食前個賣相已經好吸引,而且飯香撲鼻,令人垂涎~~
飯粒亦都十分有咬口同埋充滿雞油香~~正~~~!!
雖然已經食到好飽~但仍然好期待個餐包埋的甜品:
班蘭奶凍
個賣相好靚~~>w<未食已經好開心~~食落好奶滑,仲有淡淡綠茶香,好好味~~
食到勁飽飽+滿足~
原來堂食埋單時比多48蚊的加一服務費的~
不過成個餐夾埋先係約$160,都算好抵呢!!
仲有值得一提世貿這間的SERVICE好好,好親切,所以會COME BACK~~^++++^
2012-01-12
2 分鐘 (堂食)