每日都ot嘅生活令到我約人食飯好多時都係尖沙咀,多謝朋友嘅照顧我,等我可以收工盡快趕到聚會💖今次呢一間餐廳朋友揀嘅,位於k11,平時好少黎呢個商場,因為太藝術細胞,覺得冇乜嘢購買,但係呢間餐廳,食過之後就會對k11改觀,原來k11都可以臥虎藏龍!😎. 明顯呢一間係一間西餐廳,唔算好西,少少配合香港嘅style,亦都唔會好港式,感覺幾特別。佢係一間連鎖集團嘅其中一個品牌,價錢唔算貴,食物質素亦都算中上;款式多,飯、意粉、pizza、沙律、甜品......應有盡有。八點鐘嚟到見到門口排緊隊,好彩朋友一早已經訂咗位,可以被安排入座。叫嘢食好多時都會睇圖嚟叫,因為唔使諗嘛,咁當然,好多餐廳都會寫明圖片只供參考,呢一間亦然,只不過係實物比圖片更加吸引。.✨海鮮牛油果沙律 青新嘅沙律菜配上鮮艷嘅蝦,對比之下,呢件事變得好有誠意,食材絕對唔求其,淋上濃味嘅芝麻醬,相當開胃。.✨安格斯牛肉粒牛肝菌濃汁燴飯雖然只得數粒牛肉粒,但係口感軟腍入味;意大利飯吸取牛肝菌濃汁嘅精華,超juicy! 值得一讚嘅係佢個牛肝菌濃汁濃得黎唔係好咸嗰一種,食完唔會頸渴,分量超級足夠,而且牛肝菌數量同飯嘅比例幾乎一比一,絕對
✨海鮮牛油果沙律
✨安格斯牛肉粒牛肝菌濃汁燴飯
雖然只得數粒牛肉粒,但係口感軟腍入味;意大利飯吸取牛肝菌濃汁嘅精華,超juicy! 值得一讚嘅係佢個牛肝菌濃汁濃得黎唔係好咸嗰一種,食完唔會頸渴,分量超級足夠,而且牛肝菌數量同飯嘅比例幾乎一比一,絕對唔吝嗇。
✨蕃茄濃湯燴海鮮
呢間平民價錢嘅西餐廳都會用上龍蝦 唔好以為 龍蝦係下等貨 雖然稱唔上海鮮酒家 咁鮮甜但係佢嘅烹調方法提升咗龍蝦嘅味道
✨西班牙式燉蛋雪糕抹茶味
燉蛋食得多,雪糕亦都食唔少;但係西班牙式燉蛋雪糕就第一次聽,亦都第一次食。味道係點,我估應該係將一個抹茶味嘅燉蛋燉熟咗之後,雪落冰箱雪硬佢,到客人要嘅時候就攞返出嚟,沈上砂糖,燒脆表面,成為焦糖表面;食落口cream得嚟奶香味重,但係兩個人分享,又會覺得係飯後一點甜。抹茶味濃得嚟唔苦澀,有驚喜!
聖誕期間嚟🎄所以餐廳氣氛都整得好精美;
雖然好忙,但係員工都唔會忽略每一枱食客,會定時為佢哋換碟同加水,咁嘅服務態度配咁嘅價錢,絕對值得一讚,值得回頭!👍
2018-12-22
  • salmon salad