2018-07-11 351 瀏覽
有日放咗工,咁啱路過油麻地,見到有間新開張嘅舖頭,於是在好奇心驅使下,行過去望吓,原來呢間係賣雞專門店,之後再睇睇門口嘅餐牌,發現竟然有霸王雞同沙薑雞呢兩款我最鍾意嘅套餐供應,我毫不猶豫就立即叫咗一個霸王雞餐,而且套餐裡面仲可以揀白飯或菜飯,如果唔想食飯嘅話,仲可以加多$3元改出前一丁麵,選擇真係多元化,而且個套餐都真係令我幾滿意,有主菜嘅霸王雞/白飯/老火湯,而且碗白飯裡面仲有唔少嘅爽脆菜脯,真係好送飯,霸王雞味道香濃,薑葱豉油汁非常惹味,冇味精嘅老火湯,而且價錢幾平,$35元一個套餐幾抵食,唯一美中不足嘅就係碗白飯嘅份量並唔算多,所以要另外加錢要多一碗白飯先至夠我食
薑葱霸王雞套餐
薑葱霸王雞套餐