2016-05-11 895 瀏覽
今日同朋友慶祝生日🎂收工後就嚟咗金船長食晚餐🤗平時聽同事講呢度嘅黑松露Pizza好正,今次終於試咗!佢個外形似烘三文治,好脆口,同埋佢灑左面包糠係面,加埋本身黑松露同芝士份量好足料,睇得出佢地好用心整,成個菜式係設計過。waiter好細心咁同我介紹pizza三種食法,有原味、提子醋同沙律菜食法,我個人比較鐘意原味同沙律菜,因為咁樣食黑松露既香味好出,諗起都想再食😂提子醋就酸酸甜甜,中和返芝士既油膩感,係一個好細心設計既配搭。另外仲叫左蜜糖燒汁焗豬手,呢個真係要讚!平時我係唔會食豬手,我驚肥同埋d肉唔靚。但係呢到個豬手首先好大件先啦,跟住肥細分佈又均勻,個皮就算厚同有肥膏,食落都唔會膩同成口油,豬手既肉亦都好嫰滑。最重要係佢個蜜糖汁,甜甜地又有燒烤個種香味,同配菜(紫薯、蕃茄、栗米、菠菜)夾埋一齊食個口感同香味都係一流!絕對推介豬手,值得一戰😋😋飲品得揀凍朱古力,大大杯又濃朱古力味❤️小食就叫咗法式焗田螺,蒜蓉味好香加上我覺得田螺啱啱好,麵包浸落去啲蒜油到真係好開胃,做頭盤食既份量係岩岩好。甜品就朱古力心太軟🤗心太軟個朱古力做得好好,唔會太甜,同埋質感唔會「結達達」,加上焗既時間又係配合得

小食就叫咗法式焗田螺,蒜蓉味好香加上我覺得田螺啱啱好,麵包浸落去啲蒜油到真係好開胃,做頭盤食既份量係岩岩好。甜品就朱古力心太軟🤗心太軟個朱古力做得好好,唔會太甜,同埋質感唔會「結達達」,加上焗既時間又係配合得好準,做到流心既效果之餘蛋糕亦都好鬆軟!擺盤又靚,配埋雪糕一齊食好正😋😋女人就算食到幾飽都有個胃係留比甜品架😂
另外想提一提呢到既服務真係好好,佢哋上菜會因應客人嘅進度,唔會一堆堆晒d食物過黎,又唔會main同甜品一齊上,呢下真係好細心,無得彈👍🏻👍🏻
原味梳乎里
朱古力心太軟