2019-07-05
今次又來到金鶴拉麵吃飯 因為咁岩來開呢度諗起上次好好食嘅拉麵 所以又來啦因為我地唔吃鰻魚 所以冇機會試佢嘅鰻魚飯今次都係吃番雞白湯拉麵 但係今次來到出左個特濃版 今次冇食到下次有機會試下首先講番雞白湯拉麵有好多好好味既炸牛旁去上面 平時我地出去吃牛旁都會有陣苦味 但呢度炸牛旁好好吃 唔油膩和冇陣苦味拉面我覺得好彈牙 同埋份量都幾多下我覺得一個女仔未必食得哂 另外佢既豚肉和雞肉都煮到岩岩好 係用慢煮方式 所以雞肉唔會韌 雞白湯簡性女性恩物 充滿骨膠原而且又好好飲 呢次就叫番上一次個黑豚肉串燒哩嗰串燒佢唔係全部都係瘦肉 食串燒梗係有番少少肥肉先好咖啦 肥瘦相間嘅黑豚肉再配埋特製醬汁 正呀另外叫左個燒雞泡魚乾 燒雞泡魚乾燒到啱好唔會燒到變柴 好乾 再點埋個沙律醬 好好味最後一個就係南蠻炸雞哩個都係最後一個來 因為炸雞需時佢嘅炸雞炸到岩岩好唔會話好乾 仲有肉汁同埋呢間餐廳都好細心事先幫我地剪開一半等我地容易啲吃 另外會有檸檬鹽俾我地配來吃 個檸檬鹽可以增加雞肉嘅鮮度 簡直一流下次有機會既話好想試呀佢既特濃雞白湯
諗起上次好好食嘅拉麵 所以又來啦
因為我地唔吃鰻魚 所以冇機會試佢嘅鰻魚飯