2021-03-27 113 瀏覽
限聚又限聚,已經唔記得幾耐冇食餐好!終於來到這一天可以好好同朋友見一見,更係要搵間環境美氣氛佳!唔好浪費左難得既晚餐!我地決定用4款不同小食掀起序幕,包括墨西哥芝士雞肉餡餅,水牛城雞翼,三文魚籽蟹肉脆餅,同埋生牛肉他他。我唔知道大家對於生牛肉既感覺係點,而我本人並非十分愛好生肉,抱住慷慨就義既心情勇敢一試,結果竟然係甘驚喜。牛肉滑溜有油香,頂住輕盈泡泡加鮮花,內外兼備,有姿勢有實際,一箭擊中我地既少女心。雞翼甜辣適中,雞肉嫩滑爆汁,食完係意猶未盡。2個餅類味道剛好,份量夠大,性價比方面我會俾佢滿分💯食完小食,食返個新鮮沙律清下口,薄切章魚彈牙,蔬菜新鮮,牛油果份量多食極都仲有。重頭戲嚟啦!呢份巨型燒烤牛肋條一上枱已經令到我哋全部嘩一聲!油脂分佈平均,陣陣牛肉香,侍應哥哥介紹不同醬汁,試咗所有配搭後個人推介simple but classic鹽同黑椒,將牛肋條既牛味提升到另一個層次。唯一嘅缺點係略為油膩(牛肋條就是這樣)食唔到多。是夜澱粉質係海膽汁煎帶子闊條麵,頂層裝飾左少女心泡泡,包住煎香左既帶子,海膽汁啖啖足料,仲有好!多!海膽肉,味道鮮甜甘香,差啲要叫多碟encore!最後用2個可

最後用2個可愛既甜品完結呢一餐❤️