2018-04-12 6157 瀏覽
食生日飯,一定要精心挑選過,食完發現真係無揀錯😋 前菜有三文魚他他。食過之後令我對他他完全改觀,消除晒從前對三文魚他他既偏見同恐懼。零腥味,只有鮮味,配上柚子汁味道好清新,係一個好好既開胃前菜。Parma ham 溫泉蛋露筍賣相唔討好,但一入口就完全刮目相看。溫泉蛋味香濃,露筍軟嫩,配埋parma ham 同pepper,味道配合得如天衣無縫。燒豬腩肉蜜柑味配搭減輕油膩感,但似食燒肉,所以無太大驚喜。最精彩係安格斯牛扒配薯蓉。安格斯要medium rare, 近乎入口即溶,有一小部分又烤得特別焦香,加配青醬或燒汁又有唔同口味,好好食。薯蓉加有黑松露,松露味香濃,中意黑松露既我差唔多食晒成個。壓軸甜品有Tiramisu, 撒上焦糖脆脆幾有藝術感,味道唔錯。而是日甜品朱古力奶凍更好食,啖啖濃郁牛奶朱古力,又係食到唔想停口。點知臨走時發現唔知邊個彈到我條裙有一行乾左既糖漿,唯有濕張紙巾抹下,希望抺得甩。😅抺左幾下比個靚仔侍應哥見到,佢好主動咁比左兩張濕紙巾我,真係好好人。然後一抹即甩😁
食生日飯,一定要精心挑選過,食完發現真係無揀錯😋

燒豬腩肉蜜柑味配搭減輕油膩感,但似食燒肉,所以無太大驚喜。

2018-04-07
生日