​🤍楚撚記大排檔​​∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ​​◽️豬油撈飯 10/10(HKD 20)​​豬油撈飯係以前嘅人嘅主食,因為生活貧困,食唔起肉,唯有撈豬油代替食肉,今時今日大家有錢食肉,好少話聽到仲要食豬油撈飯,所以小妹我都係人生第一次食阿!點知唔食唔知道,一食就停唔到,真係好好味阿!​​楚撚記個豬油撈飯個白飯都係好用心,同12蚊一碗嘅靚仔白飯唔同,豬油撈飯個白飯係即叫即蒸,蒸出尼個白飯係粒粒分明、偏乾身,咁佢會另上鼓油同豬油俾你,咁你中意落幾多都得,自己調配個份量。​​其實我都唔識形容果個味,就係食完個口回甘咁,超香口,好食過就咁食豬肉,我相信如果唔叫餸,我就咁食飯都可以食到三碗,真係名副其實嘅「白飯小偷」!叫我日日食都得!我願意!​​P.S. 太好味唔記得影相😂​​*:・・:*:・゚・:,。*​​◽️楚撚記脆皮燒BB鴿 8/10 (HKD 58)​​BB鴿熱辣辣上枱,金黃色的外皮燒到脆卜卜,外皮底下嘅肉質鮮嫩,一咬落去外脆內軟,油香四溢,鴿肉仲熱到冒煙,超級惹味!點埋淮鹽,更加好味!😋​​*:・・:*:・゚・:,。*​​◽️濃湯海鮮粉絲什菜煲8/10 (HKD 83)​​超級豐富嘅一道餸,

🤍楚撚記大排檔​

◽️豬油撈飯 10/10(HKD 20)​

P.S. 太好味唔記得影相😂​

◽️楚撚記脆皮燒BB鴿 8/10 (HKD 58)​

◽️濃湯海鮮粉絲什菜煲8/10 (HKD 83)​

超級豐富嘅一道餸,大大兜又足料,入面有蝦仁、魷魚、小帶子、勁多菜心、小棠菜同粉絲,粉絲嘅數量驚人,可以話係有一個「粉絲海」,中意食粉絲嘅一定會好中意、好滿足!😍 ​

味道尼講算係較清淡,我唸係濃湯寶開稀再加啲菜汁咁,似菜湯,個味都較得幾好嫁!​

◽️咕嚕雞球7/10(HKD 78)​

同平時嘅咕嚕肉差唔多味,但係就係好熱、份量好多、同個排骨換左做雞,咁就唔會食到骨喇,哈哈!但係有樣野扣左分,就係個炸粉有點厚,雖然雞球都好足料、好多肉,但個炸粉薄啲會好食啲!😂​

💭評分​

味道 8/10​