2020-05-13 2722 瀏覽
要過一個Happy Friday 梗係嚟到Mini Friday,今日同朋友慶祝生日去到旺角銀城廣場樓上有一間西餐廳好出面,聽講呢間西餐廳以前都好出名,我有好多朋友都推介過,今次真係來一次實地考察。由於仲係疫情嘅關係,枱與枱之間都有1.5米距離,等食客食得更安心。本身都有諗過叫二人餐,但係發現原來晚市套餐更為吸引。首先點左個芒果黑松露鮮蝦沙律,冇諗過係咁吸引㗎,藍色嘅冰鎮倒模將沙律承載著,沙律有一個固定形狀,食落口感好新鮮,芒果酸酸甜甜仲帶有黑松露嘅香味添。之後再叫咗黑松露花膠煮年糕,我覺得呢個幾特別,好少人會想到用黑松露去配搭花膠,仲要炮製出煙煙韌韌嘅年糕,竟然覺得完全毫無違和感。套餐方面我哋點左香烤美式BBQ豬肋骨同埋紐西蘭肉眼扒, 我同朋友互相分享兩者都幾好食,豬肋骨正正常常,加上BBQ醬香濃又滋味。最後不得不提這個即製梳乎厘班戟配雪糕,是我全晚最期待的部份,它即叫即整需時15分鐘,到達時香噴噴,班戟空氣感十足,烤過後更香甜,加上少許的淡忌廉和士多啤梨雪糕真是值得令人期待的。

之後再叫咗黑松露花膠煮年糕,
同埋紐西蘭肉眼扒

2020-04-16