餐廳: 寬巷子
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2019-07-02 2756 瀏覽
香港人真有口福,連寬巷子~台灣出名的火鍋店,衣家都喺香港食到👍香港店同樣講究,牆上、燈具畫滿農村及候鳥圖案,宋朝古董、清明上河圖、張大千真迹。。。還有落地窗外的無敵海景,令這火鍋店更有氣派。這店可不是只有環境,菜式亦講究。不單是美食,簡直就是藝術品呢~尤其是玫瑰松版,簡直係一件藝術品,真係唔捨得食😅把豬肉片擺成玫瑰花樣,旁邊還放上用洋蔥盛器,裡面全是蛋白。店員建議整朵花丟進鍋中煮,煮之前先淋上蛋白,令豬肉更腍滑。果然不止是藝術品,還很美味,豬肉入口既爽且滑,難得。波波糖,外層是菠菜,再用豆皮層層包上芝麻同芝麻醬。放入鍋煮,用沙漏計時,入口滿嘴豆香,芝麻香氣在口中滾動😋手工蛋餃, 用蛋黃煎成餃子皮,再包上肉碎馬蹄,滋味跟一般餃子不同,味道清新👍墨條牛軋 ,非常好吃,絕對必點!以墨魚汁淋上花枝漿,然後裡面再拌有雞軟骨,吃起來是鮮甜的魚漿香,但又有雞軟骨的脆勁,這個真的相當好吃。花團錦簇,係以法式插花的方式來呈現,相當誇張,我實在很好奇師傅插這件藝術要插多久😜但確實非常美麗😍菜色容量完全不少, 店員還一次過將所有蔬菜幫我哋放入鍋內,造成一個色彩繽紛嘅花海,非常壯觀。蔬菜索咗啲湯,又淋又甜,實

尤其是玫瑰松版,簡直係一件藝術品,真係唔捨得食😅

把豬肉片擺成玫瑰花樣,旁邊還放上用洋蔥盛器,裡面全是蛋白。

蔬菜索咗啲湯,又淋又甜,實在好味。不過建議有四五個人先好叫 ,以免食吾晒😂

火鍋嘆水果茶,果然一流,既清爽又消滯👍
2019-06-25
  • 墨條牛軋