2013-12-04 1214 瀏覽
幾個月前見到團購好抵! $228四個人有12道菜兼全包,見食評都OK,就買張劵黎試下,由於上一次掛住食,食晒先記得影相,所以今次係第二次食豈料服務同食物質素都有驚喜,侍應唔會因為係團購而敷衍,依然好好禮貌食物質素比預期中好,其實全部都好平均,雲吞雞湯唔會好鹹,應該無落味精,入面有一大隻雲吞、菜同雞件小食我地揀左雞絲粉皮, 淆肉同素鵝,我一向好喜歡食雞絲粉皮,淆肉軟硬適中,JELLY唔會佔大部份,因為之前係其他餐廳食過偷工減料,JELLY起碼佔7-8成,最面頭果塊皮仲硬過乜添,我由細到大都唔中意食素鵝,不過呢個我OK,可能佢整得唔油,好鬆化好香口主菜我地揀左小排骨同賽螃蟹,小排骨酸酸甜甜陣陣醋香味好開胃,而且D肉唔肥,我成日覺得賽螃蟹會係油林林,所以上次都無叫呢個,不過今次家人話想試下,原來係唔油同埋好滑,不過就寡左少少,因為成碟都係蛋白無其他既味道麵食我地揀左酸辣麵同擔擔麵,酸辣麵湯底唔會太酸,好足料,擔擔麵辣左少少,其實已經飽左,之後仲有一籠小籠包同兩款餃小籠包我好中意,入面超多湯,皮又薄,鍋貼都好味~ 不過個蒸素餃就麻麻地,味道有點怪怪的最後就係桂花糕,清甜不膩,不錯不錯,成餐飯都
最後就係桂花糕,清甜不膩,不錯不錯,成餐飯都好滿意,所以有比貼士,如果WALK IN去食,佢餐牌D野都唔算貴,貴既菜都只係100-200多元,如果佢下次再搞團購而菜牌換左,一定會買~~~
題外話/補充資料: 可以望到佢地個廚房,見到師傅包小籠包,廚房好乾淨~廁所亦好乾淨~坐得好舒服
2013-11-20