2022-05-31 264 瀏覽
今日同朋友做完運動,聽講炮台山附近有好多好嘢食專登過去後邊街尋找美食。其實都冇太大要求,只要飽肚價錢唔太貴就得。朋友見到呢間logo幾特別就話不如去試吓,然後我哋就入咗去呢間好細嘅日本居酒屋。入邊啲枱加埋五隻手指都數得晒,得一台人食緊嘢,然後就叫咗個牛脷便當,朋友叫咗個豬頸肉便當。見佢$88有牛脷,仲話有湯有甜品 咁都算合理。點知一上到嚟麵豉湯個碗正常size,但係啲湯得三份一,我以為人哋飲剩嘅。牛脷得兩串我都ok ,點知配菜方面蛋就得一舊,蕃茄就得兩片,唔講我以為蕃茄同蛋都加晒價!有樣嘢特別多,就係飯。仲有我爭啲睇唔到中間嗰舊仔原來係甜品🤣我食完牛脷,味道都算過得去,但係你個set咁樣真係值個價?朋友個豬頸肉食食吓已經話Cake住牙罅,好乾好柴。total得兩台人 4個人,燒幾嚿豬頸肉都可以燒到咁嘅質素都不得不佩服👍🏻不可一不可再 炮台山咁多餐廳 競爭咁大 祝佢好運

不可一不可再 炮台山咁多餐廳 競爭咁大 祝佢好運

牛脷便當