2020-05-10 1290 瀏覽
weekend想食好d, 想試下間餐廳質素但又驚伏,最好試下個lunch先喇。男友帶我黎,我一出電梯,以為呢到係賣酒或者賣藝術品,佢話呢到就係啦。裝修格局都好優雅牆上有好多油畫,晚上仲有live band, 呢到樓底好高,坐得非常舒服。我覺得自己置身於藝術館到食緊野咁。坐低一陣,店員斟水比我地,又為我地介紹食物,feeling so good! 前菜好有驚喜!素菜卷酥脆唔油,裡面有蘿蔔絲同芋頭,沙律菜正常,配有一口提子,火龍果同哈蜜瓜,每樣一啖岩岩好,個醬汁係柚子汁,好 fresh好待別! 個南瓜湯好 creamy, 細緻在上面有幾粒脆米,增加了口感。而自家製麵包充滿鬆軟得黎亦香草味!主菜黎啦,我選個最平嫁啦,始終lunch都係唔捨得食太貴。我要左 A餐,煙小茴香三文魚闊條意粉配意大利帕達諾忌廉芝士。我好少打晒個標準菜名,但我感受到廚師既用心細緻,所以尊重番佢。呢個主菜,就似細緻板卡邦尼,個汁唔會槳住個口,亦唔洗靠拉絲,而係實而不華香濃既芝士味!而三文魚似係自己醃?小茴香既味好霸道,佢醃既份量同時間都岩岩好,少少香料味加少許香草味,加埋 d 椰菜絲,平衡番忌廉芝士!男友食 E, 香煎

男友食 E, 香煎加拿大豬鞍排配砵酒濃汁,濃郁肉味,有肉汁,肉質剛好,食到中間都唔un, 可謂達到豬鞍恰如其分既竟介!配菜有個薯絲餅仔,都好特別!

見水準咁高,加 $20 要個辣椒朱古力蛋糕啦!主體係好濃既可可味加上質感幼滑慕絲,尾尾有少少辣,就算你唔食佢面條椒絲,成個蛋糕本身已經有辣味,個餅底係朱古力蛋糕,好鞋好乾身既地步,放左好多日?

廚師比心機煮,客人比心機食!我地早到,食到咁上下已經 full house, 大家記得 book位!很推薦的!
2020-05-03
  • 香煎加拿大豬鞍排配砵酒濃汁