2017-05-31 127 瀏覽
我呢個人呢  過海食夜晚飯少之有少   極其量都係去銅鑼灣個頭食  更唔好話係上環個頭始終覺得個頭物價高  食個麵都會貴過人不過食完今晚呢餐飯  又有少少自打咀巴既感覺  價錢公道之餘仲要好好食店舖位置唔算太顯眼  以為係間細細地既舖   入到去又覺得其實幾多位睇下我地今晚食咩喇!!黑松露忌廉海鮮冬烏冬類似既忌廉烏冬之前係其他食店食過唔少不過今次呢碗特別之處在於 忌廉烏冬 x 累松露黑松露真係百搭咁濟  今晚又食多種配合黑松露既食品 食落非常match呀!另外三文魚肉同埋帶子份量足  烏冬彈牙唔似一般係超市買既普通烏冬呀!黑蒜灸燒極濃黑豚肉拉麵而我自己緊係簡我既最愛拉麵喇!結果都冇令我失望   湯底非常濃郁 黑蒜味非常夠 配合少少炸蒜嘩 成碗拉麵簡直係一絕  每片黑豚肉既油脂比例非常好  絕對係上盛既食材飲啖湯 食啖拉麵 再咬啖黑豚肉   真係不得了(直得一提係  自問我都唔係細食既人  但係拉麵份量非常足!)明太子雞翼 + 吉列豬扒另外我地分別叫左兩個小食  兩者間我較鐘意明太子雞翼 表皮微脆 咬落去有少少辣 不過以我係一個唔食得辣既人黎講 辣既程度尚可接受 放心!啖啖肉感覺好爽!正

始終覺得個頭物價高  食個麵都會貴過人

睇下我地今晚食咩喇!!

黑松露忌廉海鮮冬烏冬

類似既忌廉烏冬之前係其他食店食過唔少
不過今次呢碗特別之處在於 忌廉烏冬 x 累松露

黑蒜灸燒極濃黑豚肉拉麵

而我自己緊係簡我既最愛拉麵喇!
飲啖湯 食啖拉麵 再咬啖黑豚肉   真係不得了

明太子雞翼 + 吉列豬扒

另外我地分別叫左兩個小食  兩者間我較鐘意明太子雞翼
啖啖肉感覺好爽!正呀!

白桃特飲 + 熱棉花糖朱古力奶

飲品方面 我簡左白桃特飲  我覺得係明智選擇

一黎天氣熱辣辣 飲返杯凍飲 真係不得了
二黎食d比較濃味既食品 諗返杯冰涼特飲 都真係一個唔錯既選擇

棉花糖朱古力奶

最岩中意飲甜野既朋友  飲得又影得!

埋單AVG每人150蚊左右  呢個價錢夠我飽住走  係港島區黎講算唔錯呀!