2017-12-20 231 瀏覽
通常開係商場入面既懷舊野都會比人一種會中伏既感覺,一黎無個種街坊味,唔夠貼地,但係有時候有d野又唔可以蓋棺定論,好似今日9fing fing入呢間羅麥記食,就比到我真係有種懷舊冰室感覺。講個裝修先,其實個裝修全部行懷舊風,好多以前八、九十年代d懷舊燈牌、卡位、舊式霓虹燈跟曬以前既風格,剩係呢d位可以一讚,不過開得係商場就點都會少咁個叫你縮腳既掃地阿姐(搏投訴咩),咁唔怪得人既,始終商場舖係商場舖,裝修都肯比誠意仲想點。其次要講下我最欣賞既野食啦,拿由於個日我單拖去,所以我剩係叫左個瑞士汁雞翼撈面同埋阿華田多士。夠啦,再食又比人話肥。呢個瑞士汁撈面,你以為開係大場一定係味道欠奉,食裝修姐,但又比到驚喜我wo,佢個汁應該唔止就咁落瑞士汁落去,撈落去係有好重雞汁香味同埋有少少麻油吊味,雞翼就炆到入曬味ga啦,平時係茶餐廳食都可能話要加汁先夠味,但呢個真係唔洗,個麵吸收曬瑞士汁同雞汁好開胃,三兩下手勢我就食曬d麵,剩底四隻雞翼慢慢嘆(幾時都話好味既野留到最後)阿華田多士一上檯係有少少比佢嚇親,一黎我無諗過佢咁大份,二黎我無諗過佢咁重粉,本身諗住一定又乾又鞋啦,但原來個多士本身落牛油烘過(有適量

瑞士雞翼撈丁

阿華田多士

阿華田多士一上檯係有少少比佢嚇親,一黎我無諗過佢咁大份,二黎我無諗過佢咁重粉,本身諗住一定又乾又鞋啦,但原來個多士本身落牛油烘過(有適量起碼唔會乾)加上煉奶、同埋面頭大量阿華田粉,係無想像中乾,反而係互相配合到,我就覺得啱啱好啦,係大份左d食完有d罪咎感。
奶茶紅豆冰

埋齋係奶茶紅豆冰,奶茶本身唔係用茶味好重好澀個隻茶,有d人或者會覺得唔夠正宗,但係我自己係鍾意淡口d既,所以呢杯野老實講佢好睇個人口味,如果鍾意重口既就叫檸樂、檸七個d會仲爽。

總括而言,野食算係咁啦,宜家商場越開越多係方便左人搵餐廳、聚會食飯既,如果要食懷舊味道但本身住個頭少舊區既,都可以黎呢度試下。