2023-09-23 503 瀏覽
今次屋企人叫我帶佢地去食川菜,呢間我以前係九龍城店食過唔錯,依家旺角都開左,仲方便,咁就一於黎食啦🔥佢呢度有分1樓係食川菜,2樓就打邊爐既,枱面又有紙巾同茶提供,唔錯,佢地係用QR code落單既,不過都有一本本既餐牌比客人睇👌🏻我地叫左個熗炒土豆絲($62),川菜黎講都要叫呢個餸,佢整得都幾好食,同埋我覺得都算大碟😁我地仲叫左個大盤花菜($88),佢有d芹菜,好多椰菜花,仲有d腩肉片,又幾豐富,加埋佢辣辣地炒得幾香,都幾好食👍🏻到時重點既酸菜桂花魚($478),佢可以揀辣度既,我地要小辣就得啦,魚都可以揀生魚或者桂花魚,桂花魚會好食d,亦都冇令我失望,真係幾滑,個酸菜湯都好正,我地小辣岩岩好,撈埋飯食甚至成碗飲都好正🤩最後就係胡椒豬肚雞煲($168),呢個雞煲好似打邊爐既開爐湯底咁成個爐比你煮住黎食,雞同豬肚既分量都多,味道都唔錯,用黎打邊爐可能仲正😆甜品就係like佢社交平台或者follow佢地社交平台就會送一碗冰粉比你,個冰粉都正架,好似啫喱咁,加佢面頭既糖漿,食完咁辣整碗冰粉岩岩好😋呢間川菜都值得黎,d野食又好食,中菜又岩長輩食,可以陪下屋企人又唔洗去酒樓,不過要佢地食得辣先好

呢間川菜都值得黎,d野食又好食,中菜又岩長輩食,可以陪下屋企人又唔洗去酒樓,不過要佢地食得辣先好😂