2018-03-17 70 瀏覽
呢間餐廳裝修都幾特別 牆身都係自己畫嘅油畫 以香港面貌做背景~同兩個朋友一齊黎 見到2 人餐都ok 多嘢食!於是就叫黎試下~估唔到呢鍋碗仔翅幾足料 😚有齊冬菇粉絲蛋花木耳肉絲仿翅 仲有中間一條海參添呀!而且唔會話好稀 好有自己煮足料嘅感覺🤣 係吞拿魚蟹籽沙津呀 鐘意個芝麻醬同埋蟹籽口感加上新鮮蔬果可以開下胃😊香草雞肉意粉就食過 估唔到河粉都一樣咁夾😆 成個香草醬味道幾清新 好有田園風味 原來河粉仲可以用西餐咁煮 又幾得意墨汁大蝦意粉🤣開邊大蝦爽甜而且彈牙 而個墨汁都冇腥味 食到墨魚香😚 但食完就幾飽肚 可能係因為比較杰身 有d乾咁 食完小心成個口都變黑色🙈黑毛豬肉好嫩 一切就開 而且d 肉汁仲會泌出黎 夠juicy 呀!仲有醬汁 一放落去鐵板就會咋咋聲 好過癮😆 隔離d 薯格都炸到好脆 要快d 食左d蔬菜 唔係就燒焦啦!🙈係雞蛋仔甜品有d香濃嘅抹茶粉係面 入面仲有bbq 棉花糖! 而且雪糕好滑好味😊呢個西多連焦糖煎 都脆但有d甜 而紫薯份量多 不過個人鍾意雞蛋仔多d🙈 可能我唔係話好鍾意西多💁🏻‍♀️

街坊素鮑參心碗仔翅

吞拿魚蟹子沙律