餐廳: 隆記牛什粉麵
資訊:

搬過黎廣田已經三年第一次黎呢間街市已經注定左我以後入黎都要食佢已經食到好運個邊完全唔問我叫左野食未一開始個老闆係阿叔黎坦白講佢煮得好食d 第一次食崩砂腩河已經徹底俘虜左我結果之後一個月已經換左第二代呢個金毛老闆初頭佢接手我食落有d失望 因為真係差第一代幾大既距離我都好坦白咁同佢講有咩唔夠好 而老闆每次都好比心機落力去改進 到今日已經好接近神一樣既第一代直到而家落到去大家已經熟晒 雖然話價錢都係跟餐牌 但份量質素一定會好過其他客仔有一晚我落到去 佢就收檔 街市都開始洗地於是我行入去鋪頭入面老闆同我講 想要咩就同我講,夾晒比你我係打從心底咁溫暖 呢份食客同廚師既感情今時今日係香港真係賣少見少直於食物質素方面,牛腩真係好正,來貨靚,咬落好有牛腩味,香到爆。河粉就會飄忽左d,有時用幼身河粉會好食d。另外,來自四川既老闆娘有罐特製既麻辣油都深得熟客歡迎,絕對完爆市面所有連鎖麻辣米線。(老闆娘身材一樣咁火辣)最後一定要對業主表示強烈不滿,由三年前碗麵18蚊賣到24蚊,真係離譜,老闆已表示租金唔肯退讓會搬走。
搬過黎廣田已經三年
結果之後一個月已經換左第二代呢個金毛老闆
初頭佢接手我食落有d失望 因為真係差第一代幾大既距離
有一晚我落到去 佢就收檔 街市都開始洗地
於是我行入去鋪頭入面
老闆同我講 想要咩就同我講,夾晒比你

河粉就會飄忽左d,有時用幼身河粉會好食d。

砂腩河(熟客收檔前專利)
砂腩河(熟客收檔前專利)
  • 崩砂腩河
  • 麻辣油